Laadstation configuratiedienst

Door de grote hoeveelheid laadstation merken en een tal aan software-instellingen, kan de configuratie van een laadstation een tijdrovende en lastige klus zijn. Ieder type laadstation is immers weer anders en kent een andere configuratie. Aangezien er tot 2030 nog 1,7 miljoen laadpunten geïnstalleerd moeten worden, kunt u uw kostbare tijd beter besteden. Gelukkig schiet Laadnet, onderdeel van Rexel, te hulp met de Laadnet configuratiedienst.

Hoe werkt het?

De configuratiedienst van Laadnet is inzetbaar voor alle laadstation merken die verkrijgbaar zijn bij Rexel. Na het maken van een afspraak via uw Rexel-vestiging, nemen wij op de afgesproken datum uw laptop op afstand over en verzorgen de complete configuratie. Ook is het mogelijk om u telefonisch door het configuratieproces heen helpen. Van het instellen van de parameters voor laadpleinen tot aan het wijzigen van de lichtsterkte van de display: alles wordt voor u geregeld. Het configureren van het eerste laadstation duurt gemiddeld 30 minuten en elk opvolgend laadstation 15 minuten.

Wanneer het laadstation is aangesloten op het beheerplatform van Laadnet, kunnen wij u zelfs achteraf op afstand helpen om parameters te wijzigen.

in 3 stappen geregeld

U heeft één of meerdere laadstations geïnstalleerd en wil deze laten configureren door Laadnet. Dit is eenvoudig geregeld:

1
Stap 1
U belt uw Rexel-vestiging, waarna een medewerker een aantal vragen met u doorneemt en de afspraak inplant.
2
Stap 2
U ontvangt een bevestiging van de afspraak en bijbehorende instructies per e-mail.
3
Stap 3
Op de afgesproken datum en tijdstip neemt een medewerker van Laadnet contact met u op en voert de configuratie samen met u uit.

Transparante kosten

Bij Laadnet staan we voor duidelijke en scherpe prijzen. Ongeacht het laadstation betaalt u voor de configuratieservice:

Het maakt hierbij dus niet uit om welk merk of type het gaat, zolang het laadstation maar in het assortiment van Rexel zit. De uiteindelijke factuur van deze dienst ontvangt u via Rexel en kunt u desgewenst doorberekenen aan de eindklant.

Laadnet in het kort

Laadnet, onderdeel van Rexel Nederland, is hét platform voor online beheer van laadstations en stelt u in staat om inzicht en controle te hebben over de laadstations bij al uw klanten. Van de real-time status tot en met de hoeveelheid geladen elektriciteit en bezettingsgraad van de laadpunten. Het Laadnet-platform heeft een gegarandeerde uptime van 99,8% en staat rechtstreeks in verbinding met alle belangrijke laadpas-uitgevers.

Contact opnemen

* Verplicht

Aanmeldformulier

BTW-Nummer: Vul in alleen bij zakelijk gebruik. Dit is de opbouw van het btw-nummer
Betreft facturatie:

Bij Laadnet handteren wij een automatische incasso voor de facturatie, indien dit niet gewenst is kunt u dat aangeven.

Informatie laadtarief gastgebruik:

gastgebruik per kwh vanaf €0,10 tot €1,00

Stelt u uw laadstation open voor gasten, dan gaan wij voor u aan de slag om de laadtransactie te verhalen bij de verschillende laadpas-uitgevers. Wij zorgen dat voor al uw stations en voor alle transacties het verschuldigde bedrag eenmaal per maand wordt teruggestort op uw rekening. Voor elke laadtransactie waar wij voor u aan de slag gaan rekenen wij € 0,35. Dit bedrag kunt u eenvoudig via de instelbare tarieven in de app doorberekenen aan de gast-lader.

Wanneer het laadstation open staat voor gastgebruik, heeft u bij Laadnet de keuze uit een aantal laadtarieven.

Naar overzicht tarieven exclusief starttarief

Naar overzicht inclusief starttarief

Informatie servicepartner:

deze informatie hebben wij nodig mocht het laadstation een storing hebben dan is bekend welke installateur het laadstation heeft geïnstalleerd.